Dochter president Uganda is lesbisch en strijdt tegen anti-homowet

De president van Uganda tekende afgelopen een homowet en daar was vooral uit Europa heel veel kritiek op. Dat die wet Ć¼berhaupt getekend werd vind ik in deze tijden al heel erg bizar, maar het verhaal werd nog raarder. De dochter van president Yoweri Museveni zou namelijk op de radio verteld hebben dat ze lesbisch is.

Ze zou dat bekendgemaakt hebben in protest tegen de wet. Ze zei dat ze onvoorwaardelijk van haar vader zal houden, maar dat ze het niet eens is met de wet en dat ze ertegen zal strijden.

Bron: sxc.hu

Bekentenis op radio

“Ik ben lesbisch, ik ben homo. Ik weet dit al sinds in een klein meisje ben. Ook ben ik al mijn hele leven een Christen, dus ik zal nooit een wet tolereren in deze zogenaamde democratische natie waardoor iemand gehaat wordt vanwege zijn geaardheid”, zou de dochter gezegd hebben.

De presentator van het radioprogramma was in shock en wist niet meer wat hij moest zeggen. Eerst werden een paar uur lang commercials herhaald, daarna werd de zender uit de lucht gehaald.

Hoax

Veel mensen deelden dit verhaal op Facebook en Twitter. Het verhaal van de dochter geeft de wet een gezicht en maakt het nog schrijnender. Maar het verhaal komt van de site abriluno.com, Spaans voor ’1 april’. Oftewel: het is een hoax. Het feit dat de president de wet heeft ondertekend is helaas wel echt waar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>