‘Tiener (16) vermoordt broer vanwege ruzie over Flappy Bird’

Heb je ‘t spelletje Flappy Bird al geprobeerd? Sinds dit weekend is de game voor op je smartphone extreem populair: het wordt de opvolger van Angry Birds en Candy Crush genoemd. Maar het spelletje kan ook heel frustrerend zijn, vooral als je telkens niet zo ver komt. EĆ©n jongen zou zelfs zo kwaad zijn geworden door het spel, dat hij zijn broer om ‘t leven bracht.

Volgens het artikel gaat het op de 16-jarige Gary Wright en pestte zijn 17-jarige broer hem met het feit dat hij een hogere score had. Gary zou door het lint gegaan zijn en vermoordde zijn broer. Daarna zou hij zichzelf aangegeven hebben bij de politie.

Bron: twitter.com/The_2_degrees

Gelukkig is het verhaal een hoax. Het is gepubliceerd op de site Huzlers.com, een website voor satirisch nieuws, zoals hier De Speld. Omdat de site niet zo heel bekend is, trappen mensen er toch nog regelmatig in. Bovendien herkennen veel mensen zich in de frustratie die het spelletje kan veroorzaken.

14.000 likes

Op Facebook werd het verhaal ruim 14.000 keer geliked, meldt The Epoch Times. Uit de reacties bleek dat heel wat mensen erin trapten. “Dit is echt, ik heb het op het nieuws gezien”, schreef iemand. “Ik zou niet verrast zijn als dit waar is”, schreef een ander.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>