Best hoax ’11: Ufo uit 1990 was belgenmop

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Na 20 jaar kon het dossier van een Belgische ufo-melding uit 1990 in juli 2011 definitief dicht. Het ongeïdentificeerde vliegende voorwerp, dat wereldberoemd werd, blijkt in feite een stuk beschilderd piepschuim met vier lampen.

Het object werd destijds gemaakt door een destijds 18-jarige Belg. ”Het is te eenvoudig om mensen in de maling te nemen, zelfs met een stuk piepschuim”, aldus Patrick tegen de Belgische zender RTL-TVI. (zie filmpje)

De man, van wie alleen de voornaam, Patrick, werd bekendgemaakt, fotografeerde de ‘vliegende schotel’ zelf en stuurde de foto naar de plaatselijke krant. De foto was één van de scherpste ufo afbeeldingen ooit.

De Belgische luchtmacht werd destijds in hoogste paraatheid gebracht en voerde zelfs inspectievluchten uit om de ufo’s te traceren.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>