Spookschip met kannibalistische ratten is een hoax

Alle nieuwsmedia staan er dit weekend vol mee: het spookschip met kannibalistische ratten aan boord. Het is natuurlijk een topverhaal, zo’n schip dat al maanden ronddobbert en maar niet gevonden wordt. Maar is het ook waar?

Het schip bestaat wel, maar volgens Hotair.com is het verhaal lang niet zo spannend als dat het nu gemaakt wordt. ‘Spookschepen’ zijn namelijk helemaal niet zo bijzonder. Tussen 2001 en 2010 zijn elk jaar zo’n 146 schepen kwijtgeraakt. Iets minder dan de helft is gezonken, maar zeker de helft van die schepen dobbert nog ergens rond. Er zijn dus eigenlijk heel veel van dit soort spookschepen.

Bron: sxc.hu

Alle media berichtten erover, omdat het schip richting Ierland zou drijven. Maar wie een beetje rondvraagt, komt erachter dat lang zo zeker nog niet is.

Kannibalistische ratten
En dan is er nog het verhaal over de ratten die elkaar opeten. Volgens Hotair.com is dat verhaal echt helemaal nergens op gebaseerd. EĆ©n van de duikers die ooit naar het schip gezocht heeft, zei dat er kannibalistische ratten aan boord zouden zitten. Maar het enige bewijs daarvoor, is zijn eigen fantasie.

Toch jammer, want het zou wel spannend zijn! Maar wie meer over spookschepen wil horen en zien zal toch echt gewoon Pirates of the Carribean op moeten zetten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>