‘Filmpje van heftig politieonderzoek bij naakte Indiase diplomate is nep’

Een heftig filmpje gaat de laatste dagen rond op internet. Het gaat om beelden van een politieonderzoek, die met behulp van een beveiligingscamera zijn vastgelegd. Verschillende nieuwsmedia schreven dat het een filmpje was van de Indiase diplomate Devyani Khobragade, die onlangs in New York gearresteerd werd.

In het filmpje is te zien dat een vrouw hardhandig onderzocht wordt door de politie. Ze schreeuwt en huilt hard. “Op deze video is zeker niet mevrouw Khobragade te zien”, aldus Marie Hard, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. “We vinden het filmpje gevaarlijk en provocerend.”


Khobragade werd gearresteerd, omdat ze een valse verklaring had afgelegd om een visum te regelen voor haar kamermeisje. Ze werd vrijgelaten nadat ze een boete van 250.000 dollar had betaald. Ze werd gefouilleerd en met criminelen vastgezet en dat leidde tot een diplomatieke rel tussen Amerika en India.

Harf heeft met de politie gesproken over de film. Zij bevestigen dat deze beelden niet van hun afdeling komen en dat het dus ook niet Khobragade is die je op de beelden ziet. “Zij gebruiken dat soort methodes niet”, aldus Harf. “Zo doen wij dat hier niet.”

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>