Michael Jordan beroofd voor schoenen en een handtekening?

Het blijft soms lastig, die sites met satirisch nieuws. CreamBPMDaily bracht dat de Amerikaanse oud-basketballer Michael Jordan beroofd was in Chicago, tijdens een signeersessie in een sneakerwinkel. De dader zou schoenen (Air Jordan Gamma Blue 11s) en een handtekening van Jordan willen.

Het artikel had dinsdagmiddag al ruim 100.000 likes op Facebook en ging viral op Twitter. Maar lang niet iedereen had door dat het om nepnieuws ging.

Bron: twitter.com/ilonaballer1

“Michael Jordan kan niet eens een paar Jordans halen zonder beroofd te worden”, schreef iemand. En iemand anders voegde toe: “Chicago is te wild, Michael Jordan is beroofd. Ze stalen zijn persoonlijke paar Gamma 11s en dwongen hem de schoenen te signeren.”

Had gekund

Toch is het niet heel vreemd dat veel mensen erin trapten. De schoenen gingen deze week in de verkoop en kosten zo’n 170 dollar. New York Daily News berichtte dat de start van de verkoop had geleid tot vechtpartijen in Amerika.

Verschillende mensen hebben filmpjes op internet gezet van de vechtpartijen door de schoenen via Instagram of Vine. Mensen gaan dus heel ver voor de schoenen. In die context lijkt het bericht over de beroving toch al iets minder absurd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>