Best hoax ‘11: Eindelijk echt alienskelet gevonden?

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Een merkwaardige vondst in november 2011, zou wel eens het lang verwachte bewijs kunnen zijn van het bestaan van buitenaards leven. Archeologen vonden in Peru een langwerpige platte schedel van wel 50 centimeter lang, antropologen die het skelet bestudeerden staan voor een raadsel.

De schedel heeft een aantal bizarre niet menselijke kenmerken. Zo zit er boven in de schedel een zachte plek, zoals dit bij kinderen van een jaar oud ook het geval is, maar in de kaak zitten echter ook twee volgroeide kiezen, die weer uitsluiten dat de schedel aan een kind toebehoort.

Na the Daily Mail gaat als eerste het Belgische Hln.be met het nieuws aan de haal, naar verwachting zullen ook de Telegraaf en het AD volgen.

De alternatieve verklaring voor de langwerpige schedel is dat deze is vervormd, als onderdeel van een ritueel. Zo worden in diverse inheemse culturen (zoals Maya, Noord-Amerikaanse en bij Australische Aboriginals) het hoofd van de overledene omgewikkeld in een strak doek. Hierdoor kan het voorkomen dat de schedel onder invloed van de druk vervormd.

Een DNA-onderzoek van de overblijfselen van de oogbal moet nu aantonen of het skelet daadwerkelijk van een buitenaards ET-mannetje is. Opmerkelijk is dat er in Peru in de jaren 70 ook al soortgelijke skeletten werden gevonden, toen werden ze toegeschreven aan buitenaardse wezens. In 2010 werd er een documentaire over deze vondst gemaakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>