Moslima’s mogen banaan meer eten

Een moslimgeestelijke heeft een verbod uitgevaardigd op het eten van wortels en bananen. Het verbod geld alleen voor vrouwen en is ingesteld omdat deze voedingswaren te veel op het mannelijke geslachtsdeel zouden lijken. Als moslimvrouwen toch een wortel, banaan of komkommer willen eten moeten ze die door een man in stukjes laten snijden.

Het bericht veroorzaakt veel commotie op verschillende internetfora. Veel Turkse en Marokkaanse groenteboeren vrezen voor hun omzet. De krant Times of India reageert in een opiniestuk op de nieuwe regel en vindt deze een aanfluiting voor liberaal denkende gelovigen. Ook veel andere moslims vinden de regel onnodig.

Het bericht duikt in Nederland op verschillende nieuwssites op, origineel is het is afkomstig van de website Bikya Masr. Deze site heeft inmiddels al het boetekleed aangetrokken en vermeldt dat er na hoor en wederhoor is gebleken dat de inhoud van het bericht niet is te checken. Net als de Egyptische krant laten ook de Nederlandse kranten het bericht gewoon staan, klaarblijkelijk is het goed voor de pageviews.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>