Best hoax ’11: De dag dat de wereld zou vergaan

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Radiodominee Harold Camping voorspelde in 2011 tot twee maal toe het einde van de wereld. In beide gevallen gebeurde er niets.

Na het fiasco van 21 mei, de dag dat de wereld zou vergaan, moeten we niet verwachten dat de Christelijke prediker Harold Camping, aftreed of zelfs maar zijn excuses aanbiedt. Meneer had intussen doodleuk een nieuwe datum geprikt waarop de ‘tent’ vergaat, en wel 21 oktober.

De 89-jarige Camping, die voor 1994 ook al eens tevergeefs de terugkeer van Jezus op aarde voorspelde, wijt het foutje van zaterdag aan een ‘rekenfout‘, zo zei hij op de radio.

De prediker wijt het aan de menslievendheid van God dat de Apocalyps later begint, maar dan versneld verloopt. In plaats van langzaam verdrinken krijgen we nu allemaal een nekschot. Volgens Camping was 21 oktober altijd al het beoogde eindpunt van de ondergang van de wereld.
Ook in oktober gebeurde er niets. Toch blijft Camping zijn gelijk volhouden: “Ik heb de Bijbel de afgelopen 5 maanden serieus bestudeerd, Gods gelukzalige werk is af. De wereld is vergaan, alleen we hebben er niets van gemerkt.”

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Best hoax ’11: De dag dat de wereld zou vergaan

  1. Pingback: Best hoax ’11: De grootste hoax van 2011 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>