Best hoax ’11: Wil de echte Osama nu opstaan

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

In mei 2011 berichtte de Amerikaanse regering dat ze baardmans Osama Bin Laden te pakken hadden. De Al Qaida leider was in zijn vlucht doodgeschoten. Waar op niet waar? Er gaan geruchten dat dit helemaal niet waar zou zijn. Hij zou zelfs springlevend zijn.

Intussen duiken op internet diverse gruwelijke foto’s op, waarop een nogal dode Osama te zien zou zijn. De echte foto’s worden echter niet vrijgegeven. Conclusie: niet iedere oude moslim met een baar is Osama.

The Notorious OBL kwam om het leven bij een aanval in de Pakistaanse stad Abbotabad.  Blijkbaar bevond hij zich daar in een gewoon huis. Jarenlang werd er naar hem gezocht in de bergen tussen Pakistan en Afghanistan, hij zou een echte caveman geworden zijn. Kennelijk had hij genoeg van zijn vochtig en tochtig bestaan en verbleef voor de verandering eens in een echt huis. De Amerikaanse militairen zouden zijn lichaam hebben meegenomen. Hier een foto, gefotoshopt of niet: onsmakelijk is het wel.

Dood is dood zou je zeggen: Nee hoor, aldus de radicaalislamitische Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP). Niets van waar. Hij leeft nog en is niet dood. Meer complottheorieen over Osama, lees je hier.

 

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>