Best hoax ’11: Naamgenoot Tristan van der Vlis is zieke grappenmaker

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Stom toeval of een zieke grap? In Alphen aan de Rijn blijkt nog een Tristan van der Vlis te wonen. Op zijn Twitter laat hij weten voortdurend lastig gevallen te worden, door mensen die hem aanzien voor de dader van de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof.

De naamgenoot van Van der Vlis klaagt dat zijn Hyves-, Facebook- en YouTube-accounts werden geblokkeerd, en dat hij door iedereen vals wordt beschuldigd.

Korpschef Jan Stikvoort roept tijdens een van de persconferenties op hiermee te stoppen. “De dader van de schietpartij is dood. Deze man heeft er niets mee te maken.”

Wel opmerkelijk is dat zijn Internetprofielen juist dit weekend zijn aangemaakt. Wat de kans groot maakt dat er iemand aan het trollen is. Uiteindelijk geeft de zieke grappenmaker zijn kansloze grap zelf toe. Hoewel hij zijn bekentenis daarna weer snel verwijderd. (in onderstaande screenshot staat deze nog wel)

Gelukkig geeft de politie duidelijkheid: Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen 2e persoon in Alphen aan den Rijn is met dezelfde naam als de dader. Politie onderneemt actie naar faker. Die er met een waarschuwing vanaf komt, omdat wat hij deed in princiepe niet strafbaar was.

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>