Best hoax ’11: Chemie-Pack Moerdijk, altijd vertrouwd!

In de laatste maand van het jaar blikt hoax.blog.nl terug op de beste hoaxen en broodje aap verhalen van het afgelopen jaar.

Begin dit jaar brandde een Chemiefabriekje te Moerdijk uit, het was een van de grootst vervuilende branden uit de Neerlandse geschiedenis. Al kan je natuurlijk ook overdrijven.

Chemie Pack stond ooit voor een vertrouwde omgang met chemische producten. Op een industriegebied onder de rook van ’s werelds grootste havengebied worden al jarenlang zeer zorgvuldig vieze spullen opgeslagen. En om iedereen dit in Jip en Janneke-taal uit te leggen heeft de plaatselijke videoclub het leukste meisje van het dorp, gevraagd een Yvon Jaspers imitatie te doen.

Acrylnitraat, ethanol cortodera mine, boortrifluoride en dytielnitraat, je zou het niet zeggen, maar branden fikken, dat doet het zeker. ‘Grote vuurbal jonguh

Meer Best hoax ’11

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>