HAK wil ‘potdicht’ uit de Van Dale

Volgens de groenteproducent is het woord potdicht achterhaald en niet meer van deze tijd. Wat? horen wij u denken. HAK; Martine Bijl, groenten in potjes, en u moet er de groe(n)ten van hebben. Zij willen dat het woord potdicht uit de VanDale verdwijnt.

Ze hebben onlangs namelijk ook een nieuwe deksel geïntroduceerd, die veel makkelijker open gaat. Zodat wij niet meer onze beste en mooiste theelepeltjes krom hoeven te buigen om een PLOP te horen en zo die potjes open te krijgen. De nieuwe deksel gaat zonder theelepeltjes open, aldus HAK.

Het woord ‘potdicht’ wordt in de Van Dale omschreven als ‘vast gesloten’. Met de nieuwe deksel is iedere pot echter zo open. ‘Geen enkele pot hoeft wat ons betreft meer potdicht te zitten. De betekenis van ‘potdicht‘ komt hier mee te vervallen. Vandaar ons pleidooi’, aldus HAK-directeur Michiel van Ginkel, die hoopt op gratis reclame een positief besluit van de uitgever.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>