Hoax history: Omzeil alcoholtest, zuig op een eurocent

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Volgens de nieuwe alcoholcampagne is zelfs BOB zijn niet meer genoeg. Tegenwoordig mogen bestuurders van de moraalridders geen enkele druppel meer drinken en moeten ze dus massaal aan de cassis.

Maar waarom dit vieze paarse goedje drinken, als een alcoholtest gemakkelijk is te omzeilen. Zo zal de meter niet uitslaan wanneer men in het rietje blaast alsof het een didgeridoo is. Maar ook zuigen op dropjes, het eten van knoflook, ui, pinda’s of curry poeder of het kauwen op vitamine c tabletten zou de alcoholhoeveelheid in het bloed maskeren.

Allemaal onzin, het enige wat echt schijnt te helpen is het zuigen op een Engelse penny of een eurocent. Volgens de theorie zal het koper afkomstig van de munt in het lichaam een chemische reactie aangaan, waardoor de alcohol wordt opgelost.

Maar tot nu toe is nergens op Internet iemand te vinden die de truc heeft uitgeprobeerd. Nee, wij geloven de quote: “I did this, and it worked!” zeker niet. In plaats daarvan hechten wij meer waarde aan de onderzoeken van de Mythbusters (zie aflevering 2003), waarin een wetenschappelijke basis overigens ook ver te zoeken is.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoax history: Omzeil alcoholtest, zuig op een eurocent

  1. poep

    Bullshit, een blaas apparaat meet de stroom die ieder mens genereert in hun lichaam, weet niet met een koper’ waarvan we in Nederland en dus Europa geen stukken van hebben want ook de 1,2 en 5 eurocent stukjes zijn niet van koper helpt niet, er is iets wat helpt, doe maar ff onderzoek hoe het apparaat werkt en het menselijk lichaam met alcohol op, het apparaat werkt op stroomdeeltjes die je uitblaast,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>