The Sun: ‘Kijken naar naakte vrouw maakt slimmer’

‘Kijken naar Page3 girls maakt slimmer’, kopte het Engelse Boulevardblad the Sun deze week. Intimi weten dat the Sun doelt op hun dagelijkse naakte pin-up meisje op de derde pagina van de krant. The Sun zegt zijn kop te baseren op een heus wetenschappelijk onderzoek, afkomstig uit Finland.

De krant schrijft het volgende: In het onderzoek lieten wetenschappers proefpersonen kijken naar foto’s van naakte en geklede mannen en vrouwen. Tegelijkertijd werden de hersenen doorgemeten. Wat bleek? Het brein heeft minder dan 0,2 seconden nodig om de afbeelding van een naakte man of vrouw te herkennen. Bovendien worden de foto’s die de proefpersoon na de naaktfoto onder ogen krijgt, ook weer sneller herkend. Een naaktfoto geeft het brein een soort kickstart.

Met andere woorden: ‘Kijken naar piemels en borsten, maakt de mens slimmer’, maar klopt dat eigenlijk wel.

Niets van waar”, aldus één van de onderzoekers. “The Sun interpreteert het onderzoek zoals zij het graag wil zien. In feite produceerde alle foto’s dezelfde hersenreactie. Wel was de hersenactiviteit bij het zien van een naaktfoto hoger dan bij een foto waarop iemand was aangekleed, dit betekent echter niet dat naakt door het brein sneller wordt herkend.

Ook De Nederlandse media namen het door The Sun foutief geïnterpreteerde onderzoek schaamteloos over. Naakt is nu eenmaal goed voor de pageviews.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “The Sun: ‘Kijken naar naakte vrouw maakt slimmer’

  1. Pingback: HOAX.RADIO: Herken de hoax op Qmusic | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>