Hoax history: Dikste giraffe ter wereld leeft in Tanzania

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

We hadden al ’s werelds dikste kat, Snowbal: 43 kilo schoon aan de haak. Maar het kan nog gekker, Weekly World News maakt melding van de dikste giraffe. Een toerist fotografeerde het dier enkele weken geleden, tijdens een safaritrip in Tanzania.

De dikke giraffe wordt door de lokale bevolking liefkozend Shackie genoemd. Het beest weegt 1200 kilo en is 5 meter en 18 centimeter lang.

In tegenstelling toch wat je zou denken wint giraffe Shackie een hardloopwedstrijd met een soortgenoot. Het beest overbrugt zonder moeite 52 meter per uur, dit terwijl de meeste giraffen al moeite hebben met 35 meter per uur.

Of de dikke giraffe nog lang leeft val te bezien, jagers zouden haar het liefst willen afschieten en opdienen als avondmaal. En dierentuinen over de hele wereld proberen de overheid van Tanzania te overtuigen dat de giraffe het in gevangenschap beter zal hebben. De president heeft daarom aangekondigd binnenkort met een aantal dierentuinen te willen overleggen over een bruidsschat, want voor de giraffe moet uiteraard grof worden betaald.

De Amerikaanse dierentuinen zijn op voorhand gediskwalificeerd in de wedloop. Zij maakte onlangs een verkeerde indruk toen zij Paris Hilton als ambassadeur naar Tanzania stuurde. Zij zou de president moeiteloos om haar vinger moeten winden. Maar blunderde omdat ze een olifant aanzag voor een giraffe.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoax history: Dikste giraffe ter wereld leeft in Tanzania

  1. hanky spanky

    te zielig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>