Slechte chauffeurs krijgen krantenartikel van eigen dodelijk ongeval

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) wil roekeloze chauffeurs die te snel rijden, drugs gebruiken of te veel drinken, met een shocktherapie aansporen beter op te letten. Via Facebook kunnen hun vrienden een levensecht krantenartikel opstellen waarin de chauffeur het slachtoffer wordt van een dodelijk ongeval. Dat bericht de Belgische krant Het Nieuwsblad.

De Facebook-applicatie is onderdeel van de campagne ‘Go for Zero’, zegt Sofie Van Damme van het BIVV. ‘Iedereen die een gevaarlijke chauffeur op andere gedachten wil brengen, kan met enkele klikken zo’n gepersonaliseerd krantenartikel aanmaken.’ De actie is een groot succes, na Ć©Ć©n dag waren er al 800 overlijdensberichten verstuurd.

Waar kennen we dit ook alweer van?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>