Mysterieus buitenaards signaal uit 1977 nog steeds niet verklaard

Het is al ruim 34 jaar geleden, toen de Big Ear radiotelescoop in de Amerikaanse staat Ohio een mysterieus signaal opving. De toon was onhoorbaar voor het menselijk gehoor en werd daarom pas ontdekt toen de computerdata was uitgeprint. Het signaal duurde 72 seconden en wordt door onderzoekers ook wel het Wow!-signaal genoemd. Tot op de dag van vandaag is niemand het nog gelukt om het signaal te ontcijferen. Eigenlijk dus geen nieuws te melden, maar toch vindt het Algemeen Dagblad het een vermelding waard.

De Big Ear radiotelescoop bestaat uit twee hoornvormige antennes die elk in een andere richting wijzen. Het vreemde is dat het Wow!-signaal destijds wel door de ene, maar niet door de andere antenne werd opgevangen. Vermoedelijk is het signaal afkomstig uit de omgeving van het sterrenbeeld Boogschutter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>