‘Klant vindt hondenpenning in Babi Pangang’

Het Chinese restaurant China Rose was ooit het beste restaurant van South Yorkshire, maar de reserveringen lopen de laatste tijd hard terug. Op internet gaat het verhaal dat een vrouw een hondenpenning van een hazewindhond in haar rijsttafel aantrof.

“Niets van waar”, aldus eigenaar Eugene Chee in de Engelse Telegraph. Ook de inspecteur die de eetgelegenheid onlangs nog controleerde, bevestigt dat de voedselkwaliteit van het restaurant altijd zeer hoog is.

Het restaurant lijkt slachtoffer te zijn geworden van een slechte grap, maar niet één om te lachen. In de eerste week liepen de reserveringen met ruim 20% terug, de eigenaar denkt dat als de mythe zich nog langer verspreid, kan hij de tent wel kan sluiten.

“Het idee dat Chinese restaurants hondenvlees serveren is absolute onzin en nog discriminerend ook”, beweert Eugene Chee. “Deze sukkels maken ons restaurant kapot. Deze mislukte grappenmakers hebben geen idee hoeveel moeite het kost om een goede reputatie hoog te houden”, voegt mede-eigenaar Estelle Johnston toe.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>