Afgerukte ledenmaten geen grapje

Wie deze week een bebloede hand op het spoor zag liggen, hoefde niet in paniek te raken. Ook een vreugdedansje was zelfs niet ongepast. de afgehakte ledenmaten zijn nep en neergelegd door de tv-zender Foxlife, die daarmee de zombieserie The Walking Dead wil promoten. De bedoeling was dat de bebloede feestartikelen donderdag op verschillende treinstations zouden worden verstopt. De eerlijke vinder maakte kans op een goed gevuld prijzenpakket.

Zover is het echter niet gekomen, Prorail is niet blij met de actie: “Dit verwijst naar zelfmoord op het spoor. Een onderwerp dat zeer gevoelig ligt bij familieleden, omstanders en rijdend personeel. Daar willen wij zo min mogelijk publiciteit over”, aldus ProRail-woordvoerder Anna Kodde in het AD.

Foxlife probeerde de campagne nog te redden door bekend te maken dat de ledematen nu op minimaal 500 meter van het station worden. Ook zijn ze niet meer realistisch en bloederig, maar duidelijk nep-armen ‘uit de fopwinkel’.

De politie besloot de campagne evengoed te verbieden en maande Foxlife met het zieke grapje te stoppen in verband met verstoring van de openbare orde. Zo komt Foxlife er toch nog mooi vanaf, de prijzen blijven in de pocket en er is flink wat gratis media-aandacht. De enige vinder van de enige verstopte bebloede nephand, kan dan ook naar zijn prijs fluiten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>