‘Engelsen zien buitenaards slijm uit de lucht vallen’ (YouTube)

In het Engelse Lake District is een slijmerige substantie aangetroffen, waarvan gezegd wordt dat deze afkomstig is uit de ruimte. De witte slijmboel komt ons nog het meest bekend voor uit de jaren 50 film ‘The Blob’, waarin de mensheid wordt uitgeroeid door een buitenaardse slijmbal.

Uiteraard berust deze vergelijking op science fiction, in werkelijkheid wordt de herkomst van ‘The Blob’ door sommigen verklaard als overblijfselen van een meteorietenregen, maar er zijn ook mensen die menen dat de substantie de overblijfselen zijn opgegeten giftige kikkers uitgespuugd door herten.

Uit vertellingen blijkt dat het spul al sinds 14de eeuw sporadisch in de Engelse heuvels opduikt. In 2009 werd het spullie voor de laatste keer gezien, toen ontdekte een wandelaar een slijmerige substantie ter grote van een voet: “Ik durfde het niet aan te raken, zoiets had ik nog nooit gezien”, vertelde hij destijds aan the Daily Mail.

Onderzoeker Hans Sluiman onderzocht destijds de ontdekking onder een microscoop. Hij ontdekte dat de slijmbal voor een groot deel uit water bestond. Verder blijft de ontdekking voorlopig nog een groot raadsel.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>