Libië jat nieuwe volkslied van Belgische televisiesoap


Nu Kadaffi dood is, is het tijd voor een nieuw Libië. De opstandelingen hadden al een nieuwe vlag, vanaf nu is er ook een nieuw volkslied. We moeten toegeven dat we het wel een fijn melodietje vinden, in ieder geval een stuk vrolijker dan het Nederlandse Wilhelmus.

De Belgische nieuwssite van Het Belang van Limburg beschuldigt de Libische rebellen echter van plagiaat: “De melodie van het nieuwe volkslied doet vreemd genoeg denken aan de begingeneriek van… ‘FC De Kampioenen’. Vooral de eerste maten van het lied lijken erg hard op het refrein van de vrt-reeks. Wie het voor het eerst hoort, herkent ongetwijfeld “De kampioenen, de kampioenen…”, meldt de Belgische krant.

We hebben het vergeleken en nogmaals beluisterd, maar wij horen het niet. Komt nog bij dat het nieuwe Libische volkslied helemaal niet nieuw is, maar stamt uit het pré-Kadaffi tijdperk van de jaren 50. Dus wellicht lieten de componisten van de herkenningstune van ‘FC De Kampioenen’ zich juist beïnvloeden door Libië.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Libië jat nieuwe volkslied van Belgische televisiesoap

  1. mathias

    Vanaf sec 22 maar is erg klein stukje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>