‘Eerst ufo-waarneming was komeet’

In 1883 wist de Mexicaanse astronoom José Bonilla als eerste in de geschiedenis een ufo vast te leggen op de gevoelige plaat. Voor believers is de gefotografeerde stip al meer dan een eeuw het bewijs dat er meer is tussen hemel en aarde.

Onderzoekers van de Univeridad Nacional Autónoma de México hebben onlangs de foto van Bonilla aan een nieuwe studie onderworpen en kwamen tot de conclusie dat de vermeende ufo waarschijnlijk een komeet was. De sluitertijd van de automatische camera bood uitsluitsel over de snelheid van het object. Zo kon worden vastgesteld dat het object achtduizend kilometer van de camera verwijderd was.

Daaruit concluderen de onderzoekers dat de aarde in 1883 is ontsnapt aan een komeetinslag, wanneer de komeet een andere baan had gehad had de mensheid het waarschijnlijk niet meer kunnen navertellen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>