Wereld vergaat op 21 oktober, nog 10 dagen

In mei voorspelde de 89-jarige Christelijke prediker Harold Camping ook al het einde van de wereld. Op verschillende plekken liet hij toen posters ophangen om de dag des oordeels aan te kondigen. Er gebeurde niets, Camping bekende een foutje te hebben gemaakt en stelde het armageddon uit tot 21 oktober.

De prediker wijt het aan de menslievendheid van God dat de Apocalyps nu later begint. Volgens Camping was 21 oktober altijd al het beoogde tijdstip van de ondergang geweest, maar wilde ‘God’ de dag des oordeels eerder inzetten om de mensheid langer te laten lijden. Camping zal dit keer geen reclameborden laten ophangen: “God heeft de keuze voor wie de ‘ramp’ zal overleven al gemaakt.”

Camping’s theorie is het resultaat van 5 jaar Bijbelstudie. Zo claimt hij dat de zondvloed plaatsvond in het jaar 4990 voor Christus. “God waarschuwde Noach zeven dagen van tevoren. Volgens een andere Bijbelpassage is ‘één dag gelijk aan duizend jaar’ en 21 oktober 2011 is exact 7000 jaar na de zondvloed”, aldus Camping.

 

Update: Wereld is gisteren vergaan, niemand merkte iets

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wereld vergaat op 21 oktober, nog 10 dagen

  1. Pingback: ‘Oplossing voor BlackBerry storing in zicht’ | Hoax

  2. Pingback: Vandaag, 21 oktober 2011 vergaat de wereld | Hoax

  3. Pingback: Wereld is gisteren vergaan, niemand merkte iets | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>