Geest Steve Jobs scamt achterbijvers

Steve Jobs stond nog maar pas voor de hemelpoort, toen de eerste scammers zijn dood al misbruikte om persoonijke gegevens afhandig te maken. Op Facebook werden Apple fans gelokt met een vals bericht, waarin stond dat een bedrijf vijftig iPads weggeeft om Steve Jobs te eren.

Om kans te maken op een Ipad moeten geïnteresseerden zich wel eerst even inschrijven op een website, waar je uiteraard niet meer vanaf komt voordat je al je persoonlijke gegevens hebt ingevuld.

De website mag dan wel niet proberen om virussen of Trojaanse paarden op jouw computer te installeren, maar wel om mailadressen en andere informatie te verzamelen. Om vervolgens je mailbox van een dagelijkse lading spam te voorzien.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>