Bandplaatjes sparen, too good to be true

Na flippo’s, voetbalplaatjes en gogo’s zijn stickers van Nederlandse bandjes het nieuwste gewilde verzamelobject. De Nederlandse band Novack presenteert met trots het indie-stickerverzamelboek, een plakboek met de belangrijkste Nederlandse kopstukken in bandjesland. Denk aan Blaudzun, Tim Knol en Moss, maar ook relatief onbekender werk als Eins, Zwei Orchestra en Novack zelf.

Novack-toetsenist Andreas Willemse: “Het klinkt misschien belachelijk, maar als je wilt onderscheiden moet je niet wéér met een CD of een DVD komen, dat hebben de mensen nu wel gezien.  Een stickerboek is dan een hele logische volgende stap. We willen hiermee een stem geven aan alle muzikanten die enorm veel energie stoppen in iets wat financieel vaak weinig oplevert: spelen in een indieband.”

Muziekliefhebbers die gisteren echter het verzamelalbum probeerde te bemachtigen, stuitte op een fikse teleurstelling. De bandplaatjes zijn een verzinsel, om de nieuwe clip van Novopack te promoten. Hierin vindt een schijnbaar geheime transactie plaats, van wat later het laatste plaatje in het plakboek blijkt te zijn. Jammergenoeg is het plaatjesboek een veel te leuk idee om nep te zijn. Wie neemt het initiatief over?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>