Dwaallicht achtervolgt automobilist

Een Australische automobilist die in de nachtelijke uurtjes op weg was van Tennant Creek naar Melbourne zegt achtervolgd te zijn door een fel licht. Nu lijkt het vanzelfsprekend dat er gewoon een auto achter hem reed, maar dat is volgens de man niet waar.

Het licht werd steeds feller en na een aantal minuten merkte ik dat het licht zweefde. Ook toen ik harder ging rijden bleef het mij volgen, ik was doodsbang”, vertelde de automobilist aan de krant Katherine Times, het Algemeen Dagblad heeft het artikel overgenomen. De man die niet met zijn naam in de krant wil, was zelfs zo bang dat hij schreeuwend in de auto zat: “Nee, niet mij, pak iemand anders. Ik wil dit niet!”

Na een half uurtje verdween het licht weer, om even op adem te komen had de man zijn auto een moment langs de weg geparkeerd. “Het was bijzonder om iets te zien wat waarschijnlijk niet van hier is.”

Ufoloog Alan Ferguson kan wel een verklaring geven voor het mysterieuse dwaallicht: De Aboriginals zagen ze ook regelmatig en noemde ze Min Min lights, het verschijnsel is vergelijkbaar met een Fata Morgana.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>