Hoax history: Kinderen dragen seksarmbandjes

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

De felgekleurde armbandjes aan een meisjesarm lijken op het eerste gezicht onschuldig, maar in feite zouden de kinderen meespelen in een seksspel. Elke kleur staat voor een seksuele handeling en de jongen welke het bandje kapot trekt is de geluksvogel. Zo moet het meisje hem zoenen, bij een kapot paars bandje of mag hij aan haar borsten zitten bij een kapot rood bandje.

Volgens geruchten zijn de gekleurde bandjes enorm populair onder Amerikaanse en Britse tieners. In 2010 komt dagblad de Pers met het schokkende bericht dat dit seksspelletje ook in Nederland terrein veroverd op het aloude doktertje spelen.

Volgens het bericht zouden TMF en BNN, de neukbandjes graag willen hypen, om zo de Nederlandse jeugd nog seksverslaafder te maken dan ze al was.

Maar hoe groot is deze hype eigenlijk? Volgens de Pers worden de seksarmbandjes in Brazilië, Amerika, Engeland, Australië en ook Suriname tegenwoordig op elke straathoek verkocht. Veel scholen in het buitenland hebben de bandjes inmiddels ook verboden. In Brazilië werd een meisje (13) verkracht. “Ze droeg een zwart armbandje”, gebruikten de daders als excuus. En Nederlandse meisjes zouden het bandje op E-bay bestellen en laten verschepen naar Nederland.

U voelt het al aankomen, het hele verhaal is een vette hoax en nog een belegen ook, al in 1970 gingen geruchten dat jongeren etiketten van bierflesjes bij elkaar inwisselde voor een wilde nacht. In 2003 kwam het gerucht terug, alleen toen in de variant met de felgekleurde armbandjes. We adviseren kwaliteitskrant de Pers voortaan een keertje research te doen.

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>