Hoax history: Zoekmachine Google racistisch?


In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Al eens in Google gezocht op Marokkaan? Dan vult de zoekmachine al gauw aan: ‘Marokkaan steelt fiets’. Discriminatie? Nee hoor, want ook de Nederlander is volgens Google geen haar beter. De twee opmerkelijke zoekresultaten staan niet op zichzelf. In het Engels maakt de zoekmachine het nog veel bonter.

Waarom hebben Chinese spleetogen? Waarom stinken negers? Waarom hangen er altijd negers bij de snackbar? Waarom hebben Afrikanen dikke lippen? Waarom zijn Mexicanen lelijk? Google vult het allemaal bloedserieus aan. Maakt Google zich schuldig aan discriminatie of zijn het de gebruikers die de opmerkelijke zoekresultaten zelf veroorzaken?

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>