Twitterpaniek: Fidel Castro dood!?

Sinds enkele dagen gaat op Twitter het gerucht dat Fidel Castro zou zijn overleden. Bij sommige berichten werd een foto meegestuurd, waarop Castro te zien was liggend in een lijkkist.

De discussie werd aangewakkerd door de bekende Cubaanse blogger Yoani Sánchez: “Ik zag zoveel berichten over Castro’s mogelijke dood, dat ik op mijzelf op twitter betwijfeld heb uitgesproken over de conditie van de voormalige leider.” Sánchez vond dat hij een punt had: “Wanneer Castro daadwerkelijk zou overlijden is het Cubaanse volk waarschijnlijk de laatste die het te horen krijgt.”

Waar het nieuws precies vandaag komt is niet duidelijk. Het vermoeden is dat de bron ligt in Argentinië, waarna de het bericht land voor land veroverde. De Cubaanse regering heeft het gerucht nog niet tegengesproken.

De website Naked Security waarschuwt ervoor dat een deel van de berichten op twitter verwijzen naar corrupte sites die computervirussen verspreiden.

Op 14 augustus vierde Castro zijn 85ste verjaardag. (Via: The Miami Herald)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Twitterpaniek: Fidel Castro dood!?

  1. Pingback: David Beckham dood? | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>