Ufo basis ontdekt op Antarctica? (YouTube)

Met de komst van Google Earth is een nieuw soort wetenschapper opgestaan, de arm-chair-scientist. Een babyboomer met te veel tijd, die via Google Earth de aarde of het heelal minutieus afstruint op onregelmatigheden. Zo ontdekte een Amerikaan in juni een gebouw op Mars, wat later door een echte wetenschapper als interferentiestoring werd verklaard.

Deze week beweert een andere Amerikaan op Antarctica een ufo basis te hebben ontdekt. Het vreemde is dat zichzelf serieus nemende journalisten deze op niets gebaseerde melding klakkeloos overnemen.

Met een vaag 12 minuten durend YouTube filmpje probeert de man zijn claim te onderbouwen. Te zien zijn grillige formaties, waarvan de ‘geleerde’ claimt dat ze zweven. De schaduw onder het objecten moet dit bewijzen. Dat de rotsen overhellen en de schaduw daardoor veroorzaakt wordt is volgens de nep-geleerde lariekoek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>