Haai IJsselmeer mysterie eindigt in anticlimax

Natuurlijk was de vermeende haai in het IJsselmeer nep. Maar waarom moeten deze goede grap eindigen in een verschrikkelijke anticlimax?

Hart van Nederland onthulde gisterenavond het haaienmysterie op zijn site. De haai in het IJsselmeer was een stunt van Stichting Forteiland Pampus. Bewoonster Maartje Terwindt heeft ons in de uitzending van HOAX.RADIO dus knap voorgelogen.

De ‘haai’ was eigenlijk een duiker met een vin op zijn rug. Verschillende duikers hebben op deze manier rondjes door het IJsselmeer gezwommen om mensen op bootjes te verrassen. De truc werkte; de verbaasde toeschouwers maakten massaal filmpjes van de ‘vis’ en plaatsten ze op internet.

Maar waarom biechten de grappenmakers hun stunt nu zo schouderophalend op? Waarom is er geen grote climax bedacht? Een spectaculaire onthulling tijdens de voorstelling van de film Jaws in de Drijfinn bioscoop (welke nu bij het eiland is ingericht) bijvoorbeeld? Een filmpje van de ‘making of’ was ook leuk geweest. Wil je jezelf nu promoten of niet? We moeten bekennen, we waren onder de indruk van deze hoax, maar nu deze als een nachtkaars uitgaat, zijn we toch een beetje teleurgesteld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>