Grootste Engelse ufo mysterie, blijkt een hoax

De ‘Suffolk UFO’ was zeer waarschijnlijk een soldatengrap. De waarneming vond plaats in 1980, soldaten zagen vreemde witte lichten en een vliegende schotel tijdens een patrouille in het bos. Het incident werd ook wel het Engelse Roswell mysterie genoemd, naar een grote ufo waarneming in Amerika.

Voor het eerst in 30 jaar verteld legercommandant kolonel Ted Conrad, die de ufo zou hebben gezien, zijn verhaal in The Daily Mail.

Nadat Conrad destijds tijdens twee aaneengesloten nachtdiensten dezelfde vreemde lichtschijnsels waarnam, besloot hij op onderzoek uit te gaan. De witte lichten leken uit het bos te komen dat vlakbij de kazerne lag. Hij maakte een groep dienstplichtigen wakker en stuurde ze op pad. Er werd echter niets verdachts gevonden en Conrad droeg zijn dienst over aan zijn plaatsvervanger luitenant Halt.

De volgende ochtend vertelde Halt nog meer lichten te hebben gezien. De nacht erna zag zijn collega Sergeant Jim Penniston vreemde lichten en beweerde zelfs een vliegende schotel te hebben gezien.

Luitenant Halt deed rapport van de ufo-waarneming en nam de twee getuigenverklaringen van zijn collega’s over. Hij trok de conclusie dat als drie mensen iets vreemds hadden gezien, ze het onmogelijk hadden kunnen verbeelden. Het incident komt destijds groot in het nieuws.

Deze week dertig jaar later realiseert kolonel Conrad dat hij en zijn collega Halt destijds door Sergeant Penniston zijn beetgenomen. Toen zelfs de BBC melding maakte van het nieuws zou Penniston uit angst om zijn baan te verliezen zijn grap destijds niet hebben opgebiecht.

Nog niet eerder had iemand van de soldaten zich over het incident uitgesproken. Sceptici stelde al eerder dat het witte licht dat de kolonel en de luitenant zagen afkomstig was van de vuurtoren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>