Graancirkel bij Stonehenge: ‘gemaakt met aansteker en waterkoker’

De Engelse Daily Mail publiceerde deze week een artikel over de Graancirkel bij Stonehenge. Omdat een grappenmaker zich nog steeds niet heeft gemeld, mogen nu ook de complotdenkers het woord doen. De Nederlandse complotdenkers site van Niburu neemt het artikel over, maar censureert de kritische kanttekeningen.

De Nederlandse Graancirkelonderzoekster Janet Ossebaard vertelt aan The Daily Mail dat dat de recente graancirkel bij Stonehenge niet door mensen gemaakt kan zijn: “Het graan is platgeslagen met behulp van een plasmavortex. Mensenhanden zouden veel meer schade achterlaten aan de stengels.”

“Als je goed kijkt kan je kleine brandplekken waarnemen op zowel het graan als de holtes,” vervolgt ze terwijl ze een graanstengel omhoog houdt waarin inderdaad kleine gaten te zien zijn. “Het betreft hier een vortex die aangestuurd is door middel van een intelligentie, niet door hoaxers.” Ossenbaard is auteur van onder meer ‘Graancirkels – het bewijs’ en ‘Graancirkels – UFOs en ETs’.

Het Engelse artikel bevat veel achtergrondinformatie over het fenomeen graancirkels. Zo leren we dat de eerste cirkel waarschijnlijk stamt uit 1678. In 1932 werd er voor het eerst een graancirkel op beeld vastgelegd en in de negentiger jaren nam het aantal graancirkels in Wiltshire exponentieel toe.
Ook komen diverse wetenschappers aan bod, zo beweert Professor Richard Taylor dat hij een graancirkel kan maken met een waterkoker en een 12-volt batterij. Taylor zegt de graancirkels te onderzoeken omdat het patroon hem fascineert. Of de cirkels gemaakt zijn door buitenaardse krachten of mensenhanden interesseert hem niet. Wel sluit hij in zijn verklaringen veel complottheorieën uit. Hij vindt het veel aannemelijker dat de makers van graancirkels met hun tijd zijn meegegaan: “Het graan lijkt niet meer met een stuk touw en een plankje te zijn platgeslagen, maar met een laserstraal of met microgolven afkomstig uit een magnetron.

Deze laatste theorieën (behalve de 12 Volt/waterkoker theorie) worden door Niburu botweg weggelaten. De site verliest hiermee zijn objectiviteit en lijkt pertinent uit te willen sluiten dat graancirkels wel eens mensenwerk zouden kunnen zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Graancirkel bij Stonehenge: ‘gemaakt met aansteker en waterkoker’

  1. Pingback: ‘Stonede kangoeroe maakt graancirkel’ | Hoax

  2. Pingback: Mysterieuze zandcirkels ontdekt in Midden-Oosten | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>