Tijdreizen kan echt alleen in stripverhalen

Headbangen met Kurt Kobain? Een goed gesprek met Theo van Gogh? Marilyn Monroe versieren? Een dansje maken met Michael Jackson? Het kan allemaal echt niet meer…

Wetenschappers uit Hong Kong beweren dat ze met een natuurkundig experiment definitief hebben aangetoond dat tijdreizen onmogelijk is. Dat meldt de website Nu.nl.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door een enkel lichtdeeltje te produceren en het voorste deel van de optische lichtgolf in kaart te brengen. Uit hun metingen blijkt dat dit deel van het licht in vacuüm nooit sneller kan reizen dan de lichtsnelheid.

Tien jaar geleden ontstond de opvatting dat tijdreizen in theorie mogelijk was, omdat wetenschappers voor het eerst zogenaamde lichtgolven waarnamen die sneller gingen dan de lichtsnelheid. Later bleek dit echter gezichtsbedrog te zijn.

Het recente onderzoek bevestigt de relativiteitstheorie van Einstein. Hij claimde terecht dat de lichtsnelheid de belangrijkste verkeerswet is in het universum: oftewel niets kan sneller reizen dan het licht. Een lichteffect kan dus ook niet zichtbaar worden, voordat het wordt veroorzaakt. Professor Barabas en Dr. Who hebben ons dus altijd voorgelogen.

Nog geen vier maanden geleden beweerde twee Amerikaanse natuurkundigen overigens dat tijdreizen wél mogelijk is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tijdreizen kan echt alleen in stripverhalen

  1. Pingback: HOAX.RADIO woensdagochtend aflevering 2 | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>