Graancirkel bij Stonehenge, handwerk of energieveld?

Een gigantische graancirkel met een doorsnee van wel 60 meter is gisteren aangetroffen nabij de stenenformatie Stonehenge in Engeland. (zie foto’s Daily Mail) De graancirkel bestaat uit een patroon van een cirkel met binnenin drie manen.

Het is niet duidelijk hoe de graancirkel tot stand is gekomen. Niet alleen op internet, ook in het nabijgelegen stadje Amesbury gonst het van de geruchten. Sommigen geloven dat de cirkel het werk is van grappenmakers, anderen zien het als een teken van buitenaardse wezens. Een andere theorie is dat het figuur ontstaan zou kunnen zijn door een energieveld dat werd aangetrokken door de zwaartekracht van de aarde.

Toch gaan de meeste verdachtmakingen uit naar mensenwerk. Maar het maken van een graancirkel is zeker niet gemakkelijk. Het vergt complexe berekeningen, welke alleen gedaan kunnen worden met lastige wiskundige formules. Ook heb je een grote groep vrijwilligers nodig en moet je uiterst secuur te werk gaan. Maar de lange zomernachten lijken lang genoeg om de klus te klaren.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Graancirkel bij Stonehenge, handwerk of energieveld?

  1. H.Hammersteyn

    De graancircel is ongetwijfelt het werk van 73 zich zeer vervelende (“BORING!…….”)Hamsters, in de volksmond ook wel “Korenwolf” genaamd. Zij willen met deze actie de belangstelling wekken voor hun actie “Save our Souls”, in Nederland beter bekend als “Red de Korenwolf”!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: HOAX.RADIO vanaf woensdag op Radio 1 | Hoax

  3. Pingback: HOAX.RADIO morgenochtend op Radio 1 | Hoax

  4. Pingback: Graancirkel bij Stonehenge: ‘gemaakt met aansteker en waterkoker’ | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>