Schilderij Michelangelo in Brits studentenkot?

Tachtig jaar lang hing een schilderij van de kruisiging van Jezus aan de muur in de hal van een Brits studentenhuis. Vandaag is het schilderij ineens wereldnieuws en besluit de conciërge van het complex het van de muur te halen en op te bergen in de kluis. Een kunstkenner beweert dat het werk van Michelangelo zou zijn. Maar is deze conclusie niet een beetje voorbarig? Wat denk jij?

”Niemand behalve Michelangelo zou een meesterwerk als dit hebben kunnen maken”, schrijft kunstkenner Forcellino in zijn boek ‘The Lost Michelangelos’. Voorheen werd aangenomen dat het werk was gemaakt door één van Michelangelo’s tijdgenoten. De kunstkenner wil nu met infrarood technologie bewijzen dat het schilderij is gemaakt is door de meester Michelangelo zelf.

Forcellino mag dan een vooraanstaande kunstkenner zijn, een vergissing is menselijk. In het verleden zijn slechts een handjevol schilderijen van Michelangelo authentiek bevonden. Als blijkt dat het werk daadwerkelijk van de beroemde schilder is, zou het maar liefst 113 miljoen euro waard kunnen zijn.

Schilderij van Michelangelo in Brits studentenkot?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schilderij Michelangelo in Brits studentenkot?

  1. Paul

    IK HEB OOK EEN SCHILDEREI VAN HIMMEL,heb ik laatst meegegeven aan iemand.Dacht toch dat het niets waart was.Blijkt nu 3miljoen euro waart.Dom van mei he,nou ja heb ik peggehat.wat ben ik tog ook een domme lul,wat ben ik een ijkel,maar ik waz toen ook heel dronken snachts op saterdagnagt

      /   Reply  / 
  2. H.Hammersteyn

    Ha, die Paul! Aan jouw bericht te zien nog steeds niet helemaal bij de positieven sinds zaterdag nacht! Wat heb jij in hemelsnaam gebruikt? Trouwens, jouw schilderij was echt NEP! Ze willen je alleen maar sarren! Deze zogenaamde Michelangelo is ook geen r..t waard, tenzij die door de gelijknamige Turtle is geschildert! Het is niets anders dan een impressie van de 3J’s NA hun poging op het Eurovisie Songfestival, en gefingerverft door niemand minder dan Jan Smit’s dochter Emma!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>