Hitler gaf sekspoppen aan soldaten

Adolf Hitler gaf zijn troepen opblaaspoppen om te voorkomen dat ze seksueel overdraagbare aandoeningen zouden oplopen bij Franse hoeren. Dit bericht staat vandaag te lezen op een aantal krantensites waaronder de Volkskrant en Het Laatste Nieuws. Het originele bronartikel komt uit de Engelse boulevardkrant The Sun.

Het project, Borghild genaamd, wordt beschreven door de auteur Graeme Donald, die erop stuitte bij het doorspitten van de geschiedenis van de barbiepop. Omstreeks 1940 was een ongecontroleerde geslachtsziekte het grootste gevaar voor het Duitse leger. Om de soldaten te behoeden voor een druiper werd een plan bedacht dat voorzag in blonde sekspoppen met blauwe ogen, klein genoeg om in een rugzak te passen. Na een test werd het plan door Hitler goedgekeurd.

Maar in 1942 werd het project afgeblazen omdat de Duitse militairen weigerden de opblaaspoppen mee te zeulen in hun bagage. Ze waren bang dat ze zouden worden uitgelachen door Britse soldaten als die hen gevangen zouden nemen.

Het bericht klinkt te bizar om waar te zijn. Controleren kunnen we het niet, volgens de ontdekker zijn de poppen inclusief de fabriek waar deze gemaakt werden bij de bombardementen op Dresden vernietigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>