Hoax history: Smily-bendes kerven lach in meisjes gezicht

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

In 2003 hielden bezorgde ouders hun jonge dochters binnen, dit naar aanleiding van een waarschuwing voor Marokkaanse jongeren. De bendes zouden willekeurig meisjes staande houden en hen een keuze voorleggen: onderworpen worden aan een groepsverkrachting of een ‘smiley’ als eeuwige glimlach.

De naïeve meisjes kiezen vanzelfsprekend voor de smiley, want een gratis xtc pil sla je natuurlijk niet af. Maar van een geestverruimend pilletje is hier geen sprake. De mondhoeken van de meisjes worden met een scherp mes ingesneden, zodat er voor altijd het litteken van een lach te zien zou blijven. Als toetje werd het ritueel afgesloten met een stomp in de maag.

Het gruwelijke verhaal verspreid zich via kettingmails en internetfora. En ook de media trappen erin. (zie bericht op nu.nl) Erg naïef, want de bendes bestaan niet. Bangmakerij die zijn oorsprong kent in Glasgow zestig jaar geleden. Toen waren de daders voetbalhooligans, die zichzelf ook wel de scheermesbende noemden. Al door het bericht op in andere landen, waar de hooligans vervangen werden voor zigeuners, Algerijnen of zoals in Nederland Marokkanen.

De originele spammail:

Onderwerp: MEIDEN LEES DIT MAILTJE!! ECHT ZIEK DE
SMILEY_BENDE

Hier wil ik even op reageren.
4.5 week geleden, stond er een nederlands meisje bij de tram halte in Ypernburg ( Den Haag)te wachten op de tram, op dat moment komen er 5 marokanen naar haar toe en stellen haar inderdaad de vraag!

Verkracht worden of een smile. Dat meisjee ( 18jaar) zei smile en zij hebben haar inderdaad helemaal open gesneden van oor tot oor!! Dit
is echt geen grap. het meisje is een vriendin van mijn vrienin, ik heb gezien hoe zij er uitzag, drie dagen na het vooval. het ziet er niet uit! wees AUB op je hoede!! ze slaan hun slag op nederlands meisjes en jongens stuur dit aub door!! It’s true!!!

Van ministerie:

Smilie-bende Let op.

Er is een bende aan de gang, genaamd: smily-bende. Ze komen overal. Ze hebben al zover mij bekend is, slachtoffers gemaakt in Antwerpen en
Bergen op zoom, Roosendaal en nu ook zelfs in Halsteren en Vlaardingen. Wat doet de smilie-bende??

Ze pakken meisjes (zo rond 16/20 jaar) en stellen haar de vraag: Glimlach door het leven of verkracht worden. Zodra je kiest voor
glimlach door het leven, snijden ze je mond open in de vorm van een glimlache en ze strooien er zout is, zodat je heel je leven een litteken hebt.

Dit is geen grap!!!
Pas op, het zijn ongeveer 6 maroks.
Stuur dit door naar zoveel mogelijk meisjes (eventueel jongens) zodat ze het weten!!

Met vriendelijke groet,
Lisette Hoogstad

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Directie Personenverkeer, Migratie en Vreemdelingenzaken
Afdeling Asiel- en Migratiezaken
Telefoon (070) 348 5964 begin_of_the_skype_highlighting (070) 348 5964 end_of_the_skype_highlighting

Fax (070) 348 5046

Meer grote hoaxen

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hoax history: Smily-bendes kerven lach in meisjes gezicht

 1. sahin k

  wat een mafkees is die jonge die reaggeert het is zeker een marokkaan die de nederlandse volk bang wilt maken en de marokkanen ermee hoog op brengen in het zin 6 marokkanen gaan je de vraag stellen glimlach of verkrachting ;; wie ben jij asjeblieft denk je datje in new york leeft ofsjow moooogooool ga je kont wasse met terpetine ofz juliie marokkanen geve alleenmaar kont uit voor geld maak neit uit jonge/meisje merkhoertjes ,,, jullie moete allemaal vergast worden leren het nooit af ( afzender een turk ) en ja ik mag jullie niet niet omdatk jullie niet kan uitstaan , maar omdat jullie hoerezoontjes zijn eeen voor een met vriendelijke groeten jullie kankemoeders

    /   Reply  / 
 2. giovanni

  Volgens mij is het gerucht anno 2014 inmiddels ook in friesland opgedoken maar dan niet6 marrokanen.. Een bende van alle rassen;) er doen ook meiden aan mee voor zover ik heb gehoord. En da. 200-500 man vanuit duitsland/belgie/frankrijk

    /   Reply  / 
 3. Jolien van de Griendt

  Thanks Giovanni, ik zal eens uitzoeken of deze hoax inderdaad weer rondgaat. Wordt erover gepraat op Facebook/Twitter/Whatsapp?

    /   Reply  / 
 4. Kees

  Het is waar ik woon in ypenburg en zie de man vaak lopen met een litteken bij ze mond hoeken

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>