‘Betalen voor Facebook, vanaf deze zomer ingevoerd’

“Het is officieel, het is zelfs al op televisie geweest. Vanaf deze zomer start Facebook met het heffen van lidmaatschapsgeld. Alleen voor diegene die dit bericht op hun prikbord kopiëren, blijft Facebook gratis. Als je dit bericht kopieert zal het Facebook icoon blauw kleuren, wanneer je dit niet doet zal jouw account worden opgeheven. Dit is een serieus bericht, deel het asjeblieft aan iedereen.

Sinds enkele dagen zaait bovenstaande mededeling (vertaald uit het Engels) paniek op Facebook. De social media site lijkt de rustige zomer-komkommertijd te willen (mis)gebruiken om een betalingssysteem te introduceren.


Uiteraard is de mededeling hartstikke nep. Facebook is niet van plan geld te gaan vragen en blijft gewoon gratis. Toch is het verbazend hoeveel mensen de mededeling op hun prikbord hebben geplaatst.

Het is overigens niet de eerste keer dat Facebook leden in paniek raakte, zo ging er in januari het gerucht dat Facebook op 15 Maart geheel offline zou worden gehaald, omdat oprichter Mark Zuckerberg er geen zin meer in zou hebben.

Lees ook: Hoax.blog.nl veroorzaakt Facebook relletje

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “‘Betalen voor Facebook, vanaf deze zomer ingevoerd’

 1. Paul

  ik heb zoveel geld,ik steek er mijn sigaren mee aan,dat krantenbehang van enschede en zonen.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Binnenkort betalen voor Facebook? | Hoax

 3. Pingback: Vanaf morgen gaat Facebook je geld kosten | Hoax

 4. naomi victoria volwerk

  Ben blij dat er niet voor facebook betaald hoe te worden. Ik heb maar een lullige uitkering en zo de helft van de wereld ook. Als we moesten betalen had ik er mee moeten stopen en dat had ik heel erg zonde gevonden.

    /   Reply  / 
  1. LILIANA

   De vrienden vergeef me voor dit onverwachte bericht, ik erin geslaagd om mijn project door middel van het project en ondernemerschap Financiën product te ontwikkelen. Voor een lange tijd, die ik wilde om te beseffen deed een droom, maar de banken me niet gemakkelijk. Vandaag, dankzij God heb ik pus profiteren van een investering van 20.000 euro en terugbetaalbare binnen een lange tijd met mevrouw MARY LILIANA wat mijn vergunning om te beseffen mijn project. U hebben financiële problemen, u die worden geweigerd door de financiële instellingen op aanvraag voor een lening. Verbeteren van uw omzet te verhogen u in uw financiële projecten is het een gecertificeerde en gelegitimeerde mevrouw die voorziet in leningen in de vorm van geld aan een persoon van goed zedelijk gedrag en waarschijnlijk te betalen terug naar datum te corrigeren. Hiervoor verleent hij deze leningen variërend van 5000 EUR tot 50,000,000 EUR tot 2% op de volgende gebieden:

   -Aankoop van gebouw

   -Aankoop van de auto, motorfiets

   -Grote gunstig projecten

   -Bruiloft

   -Schuld (enz…)

   Neem contact op met als u worden geïnteresseerd door e-mail:[email protected]

   E-mail: [email protected]

   E-mail:[email protected]

   Tot slot het bericht om te kunnen degenen die zijn in nodig.

     /   Reply  / 
 5. eddy

  Dan wordt het maar opgeheven, dan ga we toch een gratis alternatief zoeken. zoals Hyves, MSN, Skype, Twitter

    /   Reply  / 
 6. Adriaan

  De hoax is weer nieuw leven ingeblazen. #huilen

    /   Reply  / 
 7. Paul

  Opa,,de naam zal dan wel bij jouw horen.WIE GAAT NOU ZIJN MOBIELNUMMER,prijs geven op INTERNET-MAFFIA.HEEL INTERNET IS EEN MAFFIA ZOOI.maar ja je komt er als mens pas achter als het altijd te laat is.kun je net zo goed je pinnummer van de bank op internet zetten…SUKKEL FOSSIEL.moge God je later halen,daar in de Hemel niet met geld wordt betaald.Zul je toch nog in het oneindige gelukkig kunnen zijn in De Hemel.SUKKELTJE SUKKELTJE

    /   Reply  / 
 8. sedriek

  moe da nie in het engels staan voor je account te laten staan

    /   Reply  / 
 9. lovely

  omg meenen die da hier ? en wa gebeurd er dan ze weten je rekening of adres toch niet? hoe moet je fb dan gaan betalen?

    /   Reply  / 
 10. jfb1989

  Sinds vandaag weer nieuwe berichten (zelfde inhoud) op facebook gesignaleerd. Jammer van deze paniekzaaierij.

    /   Reply  / 
 11. Yolanda Meijer

  Hallo ik snap niet dat mensen klakkeloos.. alles maar te geloven..en het op facebook zetten massaal het zijn hoax nep berichten om virussen en spam te verspreiden… i.p.v het eerst te checken op de hoax pagina,s of op Google

    /   Reply  / 
 12. Pingback: Ni zapad nije imun na internet gluposti, no pokušajmo preventivno djelovati :) | Apliteka

 13. Didier

  Daarom snel overstappen naar http://www.busimatch.com, je kan er ook prijzen winnen en je hebt een hele designstudio voor de foto’s die je upload via de app op Google play & Itunes om je foto’s om te toveren naar Flyers of affiches.

    /   Reply  / 
 14. facebook

  Gewoon negeren beste optie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>