Belgische nieuwssite ziet Fata Morgana (YouTube)

De Belgische site Hln.be blinkt uit in haar bizarre berichtgeving, zo schreef de site enkele dagen geleden over een heus Fata Morgana, dat voor de allereerste keer op film zou zijn vastgelegd.

“In de mist boven de Oost-Chinese Xin’an-rivier duikt plots, na hevige regenval, een heel eiland op met gebouwen en bomen, die er in het echt niet zijn. De bewuste regio in China kent wel meer luchtspiegelingen, maar eentje van deze klaarheid en omvang zou toch uiterst uniek zijn“, aldus Hln.be, die het nieuwsbericht overigens afpikte van een Britse televisiezender.

Daarna raakt de schrijver van het bericht in zijn verbazing de weg kwijt, “Kan je een Fata Morgana eigenlijk wel filmen?”, vraagt hij zichzelf in het artikel hardop af. En hij roept de lezers van de site op het mysterieuze verschijnsel te reageren.

Deze drukken hem al snel met de neus op de feiten, natuurlijk kan je een luchtspiegeling fotograferen, het is immers een optisch verschijnsel waardoor verre objecten ineens heel dichtbij lijken. Het zit dus niet tussen de oren, zoals de schrijver van het artikel zijn lezers probeert te laten geloven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>