Hoax history: Megan Fox is een man (YouTube)

In HOAX history een overzicht van de meest legendarische hoaxen uit de geschiedenis.

Sinds 2008 gaat het gerucht rond op Internet, Mega Fox één van de hotste babes ter wereld heeft een snor, is eigenlijk een omgebouwde man of is oorspronkelijk geboren als tweeslachtige hermafrodiet.

Het gerucht begint wanneer GQ magazine in 2008 Megan Fox eert in een speciale categorie in haar jaarlijkse ‘Men of the Year’ special. Tussen invloedrijke mannen als Barack Obama en hunks als Leonardo DiCaprio pronkt ineens Megan Fox. Rond dezelfde tijd wordt de zin ‘megan fox is a man’ een van de meest gebruikte zoektermen op Google.

Megan Fox bekend zelf
In het jaar 2009 wakkert Megan Fox in een televisie-interview op de Golden Globes ceremony het gerucht zelf nog meer aan, door ‘voor de grap’ te zeggen dat ze een transseksueel is:

“I am pretty sure I am a doppelganger for Alan Alda. I’m a tranny. I’m a man. I’m so painfully insecure. I’m on the verge of vomiting now. I am so horrified that I am here, and embarrassed. I’m scared.”

Nep-artikel
De sarcastische grap leidt tot een fake bericht op de Amerikaanse hoax nieuwssite Weekly World News. Een bericht met daarin onthullende informatie:

Megan Fox was born Mitchell Reed Fox in Rockwood, Tennessee. From an early age, Mitchell showed an interest in both performing and women’s clothing. When having a preacher lay hands on him did not ‘cure’ him of these interests, his parents simply put him on the pageant circuit.

Doorstuurmail
We herhalen het nog maar eens, Weekly World News is een satirische site met verzonnen nieuws, helemaal niets van waar dus, maar wel goed voor een aanhoudende stroom doorstuurmailtjes, omdat het heel misschien toch wel eens waar zou kunnen zijn.

Pssst, niet doorvertellen, maar Lady Gaga is ook een man!

Lees alle legendarische hoaxen uit de serie Hoax History.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoax history: Megan Fox is een man (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>