‘Kind ontvoerd uit IKEA, gedrogeerd aangetroffen in PAX-kast’

Op Facebook gaat het verhaal rondt dat bij de IKEA in het Belgische Wilrijk een peuter zou zijn ontvoerd. Zijn moeder verloor haar zoontje tijdens het winkelen uit het oog. Ze sloeg direct alarm bij het winkelpersoneel, dat onmiddellijk alle in- en uitgangen van de winkel blokkeerde. Zonder resultaat…

Pas ’s avonds werd het kind door een schoonmaker gevonden, totaal gedrogeerd, met afgeschoren haar en gekleed in vreemde kleren.

Het verhaal verspreidde zich gisteren vliegensvlug via Facebook en Twitter, verschillende gebruikers postten het verhaal op hun Prikbord met de waarschuwing om op te letten bij een bezoek aan Ikea.

Het is niet de eerste keer dat dit bericht opduikt, enkele jaren geleden zou in het Belgische Anderlecht hetzelfde zijn gebeurt en in 2009 werd er een gedrogeerd kaalkopje gevonden in een PAX-kast in de IKEA-vestiging in Delft, Hengelo en Utrecht.

Is er een gevaarlijke serie-ontvoerder actief?
Kunnen we onze kinderen nog wel veilig achterlaten in de ballenbak? IKEA zegt van wel, volgens een woordvoerder zijn de verhalen niet waar en nooit gebeurd.

Op Facebook laat de Zweedse meubelboer weten dat ze het verhaal betreurt, deze poging tot ontvoering nooit heeft plaatsgevonden, noch de winkelmanager, noch het personeel, noch de lokale politie zijn op de hoogte van dergelijke feiten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>