Belgische ov-chipkaart gekraakt (YouTube)

Op internet is een filmpje opgedoken waarin een Belgische hacker beweert de software van de Brusselse ov-chipkaart Mobib te hebben gekraakt.

In het op YouTube geplaatste filmpje is te zien hoe de hacker de kaart met een rfid-lezer uitleest en de data zo bewerkt, zodat de kaart gebruikt kan worden om gratis te reizen. De hacker dreigt de software online te zetten, zodat iedereen er gebruik van kan maken en dus gratis kan reizen.

Oplettende nerds hebben het natuurlijk al lang gezien, de chipkaart-hack is een foppie. De rifd-reader lijkt als twee druppels water op een draadloze ontvanger voor Microsoft-muizen en -toetsenborden. Je hackt een chipkaart dan nog beter met behulp van een druppeltje betonlijm.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>