‘Tupac leeft!’

Tupac leeft en woont samen met zijn eveneens morsdood gewaande collega rapper Biggie Smalls in Nieuw Zeeland! Dit nieuws stond afgelopen weekend te lezen op het serieuze Amerikaanse nieuwsmedium PBS’ NewsHour.

Het bericht is onjuist, Tupac is al 15 jaar geleden doodgeschoten. Maar omdat het artikel op de site van PBS verscheen, kwam Tupac’s geest toch weer even tot leven. Dit tot grote ergernis van een medewerkster van NewsHour die gisteren overuren maakte omdat ze op Twitter moest uitleggen dat niet PBS maar een ordinaire hacker het verhaal online heeft gezet.

De hack is opgeëist door Lulz Boat. Die behalve de tegenovergestelde doodverklaring ook persoonlijke gegevens en wachtwoorden van journalisten  via Twitter verspreidde.

Lulz Boat hackt meestal voor de lol. Alleen dit keer voerde de daders een serieuze vergeldingsactie uit naar aanleiding van een documentaire over Wikileaks, die bij de hackers in het verkeerde keelgat was geschoten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>