Moslims boos over duivels toiletpapier

Onder druk van boze moslims haalde de Belgische supermarkt Carrefour onlangs het toiletpapier van het merk Renova uit de schappen. Het papier was versiert met tekens van de dierenriem, die doen denken aan de schrijfwijze van Allah en Mohammed. Het bericht sloeg in heel België in als een exploderende zelfmoordterrorist en haalde vrijwel alle kranten.

Maar in werkelijkheid klopt het bericht van geen kanten. Volgens een woordvoerder van Renova komen de tekens helemaal niet voor op hun producten. Ook de supermarkt weet van niets. En de boze moslims zijn al helemaal onvindbaar.

Het bericht blijkt gebaseerd op een Franstalige spammail uit juli 2008. Naar aanleiding van dit onzinbericht besloot Carrefour destijds het toiletpapier van hun eigen huismerk (dus niet van Renova) niet meer te bestellen. Geen ingrijpende maatregel, het motief verandert wel vaker.

Hoe het komt dat het bericht drie jaar later ineens weer opduikt is geheel onduidelijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>