‘Hitler praatte met honden’

Adolf Hitler geloofde er heilig in dat ook honden kunnen praten, als je er maar genoeg hondenkoekjes instopt. Dit staat te lezen in de Telegraaf. De Duitse leider was van plan de viervoeters in te zetten als geheim wapen. Zijn pronkstuk was een hond die op de vraag ‘Wie is Hitler?’ steevast ‘Mein Fuhrer’ antwoordde.

Hitler zou zelfs een speciale hondenschool hebben opgezet. De viervoeters leerden daar hoe ze moeten praten, lezen en rekenen.

Eén van de honden die naar de speciale opleiding zou zijn geweest, is Rolf. Met zijn poten kon hij op commando alle letters van het alfabet schrijven. De hond zou zelf gevraagd hebben om de Duitse troepen te versterken, omdat hij een hekel had aan de Fransen.

Het bizarre verhaal staat beschreven in het boek  Amazing Dogs: A Cabinet of Canine Curiosities van hoogleraar Jan Bondeson, verbonden aan de Cardiff University in Engeland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>