Bewijs geleverd: ‘Homeopathie werkt niet’

Homeopathie is een foppie, ordinaire kwakzalverij, dit blijkt uit een studie van het Belgische Federaal Kenniscentrum Gezondheidszorg. Het kenniscentrum bestudeerde alle internationale wetenschappelijke studies over homeopathie voor twintig aandoeningen. Voor geen enkele aandoening werd een bewijs gevonden dat deze met een homeopatisch geneesmiddel te genezen zou zijn. Zelfs dubieuze geneeswijzen als osteopathie, chiropraxie en acupunctuur bieden meer kans op genezing.

Het KCE heeft daarom de overheid geadviseerd homeopathie uit het ziekenfonds te gooien. Het kenniscentrum noemt het bovendien zeer gevaarlijk als klassieke behandelingen worden uitgesteld omwille van homeopathie.

Wel is het volgens het onderzoek bewezen dat homeopathie een sterk placebo-effect heeft: bij de gek die erin gelooft, werkt het ook, zelfs al gebruikt die persoon een placebo in plaats van een duur homeopathisch goedje.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>