Einde van de wereld begint al op 21 mei

Vergeet het einde van de wereld, zoals voorspeld door de Maya’s, in 2012. De Dag des oordeels is al binnen enkele dagen en wel op 21 mei. Op deze datum zal God zijn zieltjes verzamelen, waarna er vijf maanden van chaos volgen. Tenslotte zal de aarde op 21 oktober in stof uiteen vallen.

Het bewijs voor deze datum zou gegeven worden in de Bijbel. Zo staat te lezen dat God aan Noach (die van de ark) vertelde dat de wereld na zeven dagen zou vergaan. Omdat voor de Bijbel geldt dat een dag ook gelijk is aan 1000 jaar, zou dat kunnen betekenen dat de aarde 7000 jaar na de zondevloed zou vergaan.

De datum van de zondvloed is vastgesteld op 4990 voor Christus. Als je bij die datum 7000 jaar optelt, plus één jaar voor het jaar ’0′, kom je uit op het jaar 2011.

In de Verenigde Staten wordt het idee vooral ondersteund door de 89-jarige Harold Camping. De eigenaar van de christelijke radiozender Family radio plaatste duizenden reclameborden om ongelovigen Amerikanen te waarschuwen. Dat hij in 1994 ook al voorspelde dat de aarde zou vergaan, doet er volgens hem niet toe, dit keer weet hij het zeker: “21 mei is de dag.”

facebook share facebook share

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Einde van de wereld begint al op 21 mei

 1. G Loof

  Uhhhh..de bijbel?… Eind 60er jarenstond het al in de Panorama. Er stond letterlijk: Holysloot het einde van de wereld!
  Een journaliste van het blad raakte op een gegeven moment verdwaald in het gehucht op korte afstand van Durgerdam en Ransdorp. De weg liep daar dood. En omdat vrouwen, en zeker in die tijd, totaal geen richtinggvoel hadden en nog steeds niet hebben, denk maar eens aan het inparkeren bij een driedubbele open plek voor autobussen, kwam ze in haar eentje niet meer terug op het goede (karre)spoor. maar gelukkig was ik in de buurt om haar te redden en nam haar eerst mee naar huis zodat ze wat op kon knappen en bijkomen van de schrik. En na 3 weken heb ik haar toen afgezet op een van de grachten uitkomende op de Damstraat. Daar werd ze al snel opgepikt door toevallig passerende mannelijke colega’s van haar. Een week later stond er van haar het item met de kop: Holysloot het einde van de wereld.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Einde van de wereld? In dit ‘Safe House’ zit je veilig | Hoax

 3. Pingback: Ook Nederland in de ban van 21 mei? | Hoax

 4. jessica

  nou aan de ene kant denk ik het is onzin maar aan de andere kant
  denk ik jezus ik moet nog soveel dingen doen voor ik dood ga ik ben nog maar 14!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 5. Pingback: #nuhetnogkam 21 mei Bye Bye Zwaai Zwaai-topic | Hoax

 6. Dennis

  wie weet….wie weet wanneer de aarde zal vergaan.Ik hoop niet al in dit jaar…ik maak het liever zelf niet mee,maar…Als jezus komt en bestaat,.ondanks dat ik boeddhist spiritist ben,dan hoop ik dat Hij me meeneemd naar gods koninkrijk

    /   Reply  / 
 7. moose

  haha volgens de bijbel…. wat een zwak excuus vind ik persoonlijk! Geloof eerder in een soort revolutie dan in een ingreep van god of een ontploffing van onze aarde :D :D

    /   Reply  / 
 8. aerith

  omg ga ik voor niets al 10 jaar naar school :P nog 3 jaar en ik mag examedoen en dat haal ik niet eens

    /   Reply  / 
 9. anoniem

  beste mensen,

  ik zeg alleen:who cares what’S going to happen tomorrow.
  LIVE IN THE MOMENT!!!

    /   Reply  / 
 10. anoniempje

  Ik geloof er echt NIKS van. De wereld is al zovaak ‘vergaan’, en elke keer was het deze keer echt waar! Maar we leven nog steed hoor. Mensen maak je geen zorgen.Het staat in de bijbel, DUS de wereld vergaat. En het staat trouwens niet in de bijbel. God zou ons zoiets niet aan doen? HAPPY WEEKEND. <3333333333

    /   Reply  / 
 11. OMG WAT IS HET

  ik weet niet hoor maar als de werel morgen vergaat lijkt mij sterk het is wel snell duidelijk gemaakt kan nooit van een dag van tevoren maar als iedereen zijn baan nu gaat opgeven kinderen van school halen ja dan ben je echt wel raare bezig dan stort de Economie wel in ?

  nou weet ik niet dat ik het geloov maar als iedereen ze baan opgeeft mmmm ik weet niet??

    /   Reply  / 
 12. Lindsay

  Okee,, het is 21 mei.. maar ik leef nog steeds. Is er ook een precieze tijd gezegd? dan kan ik er rekening mee houden…?

    /   Reply  / 
 13. robin

  Om 12 uur jongens:D dus over 20 minuten gaan we de pijp uit!
  Ben k gelukkig net klaar met werken dus kan k nog even genieten van de zon(H)

    /   Reply  / 
 14. delano

  `het is nu 10 over 12 en we leven nog !!
  dus allemaal gelul

    /   Reply  / 
 15. G Loof

  Heren heren toch! Waren we vergeten dat het hier zomertijd is? Daar wordt iedereen toch erg in de war van, zelfs god. En dan heb ik het nog niet eens over al die andere landen die een zonertijd hebben ingesteld. En daarbij 12 uur in de Londense middag is al 8 uur in de avond volgens de Pekingse Klok. Dus dat wordt een flinke klus voor god om al de klokken ter wereld eerst op dezelfde tijd te zetten alvorens hij zijn snode plannen ten uitvoer kan brengen.

    /   Reply  / 
 16. max

  dat kan niet het is niet waar!het was toch in 2000 ook de einde van de werled?en 2012 dan????

    /   Reply  / 
 17. S

  Ik leef nog steeds! =) En er is nog niks gebeurd:p nog niet haha

    /   Reply  / 
 18. margriet

  Nou.. we leven nog. :’)

  7000jaar na de zondevloed? was dat mischien niet aan het einde van t jaar 2011 als we 2012 ingaan? lol.

    /   Reply  / 
 19. fails

  IK leef nog hoor :P

    /   Reply  / 
 20. M Hein

  Weet je het wel zeker fails … ^_^ ?

    /   Reply  / 
 21. anomiepje a

  jonges het is al weer zondag wen ik leef nogmuhahah

    /   Reply  / 
 22. Pingback: Foutje, wereld vergaat pas op 21 oktober | Hoax

 23. FarTjuh

  Campaign is al op pensioen..wat zeurt hij nog….

    /   Reply  / 
 24. Xander

  Ik leef nog!

    /   Reply  / 
 25. Hahaha

  De wereld is allang vergaan.

    /   Reply  / 
 26. Pingback: Wereld vergaat op 21 oktober, nog 10 dagen | Hoax

 27. Pingback: Wereld vergaat op 21 oktober, nog 4 dagen | Hoax

 28. jaja

  hahaha flauwekul allemaal

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>