‘Obama levert eindelijk bewijs echte geboorteplaats’

Al sinds de inauguratie van Obama zijn er geruchten dat hij niet in Amerika geboren zou zijn. “Een zwarte president, daar zit een luchtje aan”, denkt een groot deel van de Amerikaanse bevolking.

Om in één klap van al het gezeur af te zijn publiceert de Amerikaanse regering vandaag zijn geboortebewijs. Hierin staat het zwart op wit: Barack Obama is in de Verenigde Staten geboren en wel op 4 augustus 1961 in het Kapiolani ziekenhuis in Honolulu te Hawaii.

De Republikeinse zakenman en presidentskandidaat Donald Trump probeerde Obama enkele dagen geleden een hak te zetten, door aan te kondigen de afkomst van rivaal Obama door specialisten te laten onderzoeken. De Amerikaanse grondwet bepaald dat de president een ‘natural born citizen’ moet zijn van de Verenigde Staten.

Met het publiceren van de geboorteakte zijn nog niet alle roddels de wereld uit. Zo denkt 1 op de 5 Amerikanen nog steeds dat Obama moslim is. En de echte hardnekkige Amerikaan beweert uiteraard nog steeds dat de vrijgegeven geboorteakte hartstikke nep is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Obama levert eindelijk bewijs echte geboorteplaats’

  1. Pingback: Obama roostert Donald Trump (YouTube) | Hoax

  2. Pingback: ‘Geboortecertificaat Obama nog steeds nep’ (YouTube) | Hoax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>